Wat is Black Friday en wat heb je eraan?

Wat is Black Friday en wat heb je eraan?

Je hebt het waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen: winkels die grote Black Friday deals aankondigen aan het einde van het jaar. Misschien heb je er wel eens gebruik van gemaakt of weet je niet zo goed of je er echt wel geld mee bespaart. Om te weten hoe je optimaal profiteert van Black Friday is het goed om meer te weten over dit event. Wat is Black Friday en wat heb je eraan? Dat ontdek je hier.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een dag in het jaar waarop veel winkels hoge kortingen geven op producten. De dag komt van origine uit de Verenigde Staten en is hier dan ook zeer populair. Deze dag vindt altijd plaats op de dag na Thanksgiving, dat altijd op een donderdag wordt gevierd. Black Friday is voor veel Amerikanen het startsein om de kerstinkopen te gaan doen.

Black Friday gaat gepaard gaat met hoge kortingen, met veel drukte op straat als gevolg. Je kent vast de beelden wel van grote hordes mensen voor de winkel, wachtend op het moment dat de winkel opengaat. Inmiddels is de trend ook naar Nederland overgewaaid en doen hier steeds meer winkels mee aan Black Friday.

De voordelen van Black Friday

Wat heb je precies aan Black Friday? Het is goed om te weten dat er in Nederland veel winkels zijn die op dit moment meedoen aan Black Friday. Er zijn tal van populaire producten die met hoge kortingen worden verkocht. De korting kan soms wel oplopen tot 70%. Korting geldt op heel veel producten, maar elektronica, telefonie, cosmetica en parfum behoren tot de populairste categorieën. Het is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk om te profiteren van Black Friday. Heel veel webwinkels doen mee aan Black Friday.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *