Wat is het uitzicht vanuit een rolstoelbus?

Wat is het uitzicht vanuit een rolstoelbus?

Rolstoelbussen roepen niet altijd een beeld op van een vervoersmiddel waar je prettig naar buiten kan kijken. En die zorg is terecht, want door de hoogte van de ramen en een rolstoel kan het zo zijn dat de ramen niet op ooghoogte zijn van de passagier die in een rolstoel wordt vervoerd. Daardoor kan het uitzicht nogal eens te wensen overlaten en de mensen een opgesloten gevoel geven. Dat is natuurlijk niet prettig, maar daar zijn oplossingen voor. Als er zware rolstoelen in een wagen kunnen worden gehesen, dan mag zoiets relatiefs eenvoudigs als het turen uit een raam de pret natuurlijk niet drukken.

Rolstoelbussen en panoramagarantie

Roelstoelbussen zijn niet bedoelt om goederen mee te vervoeren. Ze verplaatsen mensen van de ene plek naar de andere. Daarom is het belangrijk dat de passagier zich tijdens de rit op zijn gemak voelt. Een belangrijke factor daarvan is het vermogen om tijdens het rijden naar buiten te kunnen kijken. Daarom is er de zogenoemde panoramagarantie. Bij de aanpassingen in je eigen auto of bij de verhuur van een rolstoervervoersmiddel kan je erop rekenen dat iedereen in de wagen fijn naar buiten kan blijven kijken.

Rolstoelbussen en raamaanpassingen

Zoals altijd is het aanpassen van een rolstoelbus heel erg situatieafhankelijk. Daarom kan er niet vooraf worden verteld wat de aanpassingen precies zullen zijn om ervoor te zorgen dat iedereen uit het raam kan blijven kijken tijdens de auto-of busrit. Maar wat de situatie ook is, het resultaat zal er zijn. Een prettig vervoer in een rolstoelbus is immers minstens zo belangrijk als een veilig vervoer in een rolstoelbus. Niemand hoeft zich een minderwaardige passagier van de bus te voelen, alleen omdat hij of zij aan een rolstoel is gebonden. Rijgenot in elk opzicht moet voor iedereen beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *