Alles over elektrische scooters

Waarom zou je een elektrische scooter kopen? Levert een elektrische scooter nog meer voordelen op behalve voor het milieu? Het antwoord is: zonder meer! Lees snel verder want we vertellen je er alles over in dit artikel.

De voordelen van elektrische scooters

Zoals al eerder genoemd zijn elektrische scooters, ook wel E-scooters genoemd,  goed voor het milieu. Je hebt niet de schadelijke uitstoot die normale scooters wel hebben. Maar er zijn nog veel meer voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Je hoeft niet meer te tanken, je legt hem alleen thuis aan de lader
  • Een elektrische scooter is heel wendbaar
  • De elektriciteitskosten zijn veel lager dan de brandstofkosten van gewone scooters
  • Ze zijn veel stiller 
  • Je hebt minder onderhoudskosten
  • Je mag overal komen, ook in zogenaamde milieuzones

We zullen een paar van deze voordelen toelichten.

Elektrische scooters zijn stil

Een elektrische scooter zoals verkrijgbaar bij FastFuriousScooters.nl wordt aangedreven door een elektrische motor en maakt daarom geen lawaai. Dat betekent dus geen luidruchtig geronk meer, iets dat ook je buren op prijs zullen stellen. Je moet echter wel opletten in het verkeer, het kan voorkomen dat fietsers en voetgangers je niet horen en dus geen rekening met je houden.

Lage onderhoudskosten

De kosten van een traditionele scooter kunnen flink oplopen. Denk bijvoorbeeld aan olie verversen of het luchtfilter vervangen. Die problemen heb je niet met een elektrische scooter. Deze heeft bijna geen onderdelen die bewegen, waardoor er dus ook veel minder kans is op slijtage.

Milieuzones zijn geen probleem

Omdat elektrische scooters aan alle milieueisen voldoen, mogen ze nagenoeg overal komen. Steeds meer steden stellen zogenaamde milieuzones in, gebieden waar je alleen mag rijden als je voertuig weinig luchtvervuiling oplevert. Met een elektrische scooter heb je wat dat betreft dus geen enkel probleem. Ditzelfde geldt voor elektrische driewielers zoals die van FastFuriousScooters.

Andere voordelen

Elektrische scooters hebben zelfs nog meer voordelen. Als je bijvoorbeeld ondernemer bent, dan is een elektrische scooter aftrekbaar vanaf een aankoopbedrag van minimaal 2.500 euro. Dat scheelt uiteraard behoorlijk. Daarnaast zijn er ook diverse opties om een elektrische scooter te leasen. Hik je tegen het aankoopbedrag aan dan kan leasen dus voor jou een optie zijn om er toch eentje te kunnen aanschaffen.

Conclusie

Als je milieubewust bent dan wist je waarschijnlijk al dat elektrische scooters heel aantrekkelijk zijn. Zoals we in dit artikel hebben beschreven zijn er nog veel meer voordelen. Mocht je overwegen om een scooter te kopen, houd de voordelen van een elektrische scooter dan in gedachten; wellicht is het ook voor jou een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *