Co-packing, wat is het en wat kun je er mee?

Co-packing, het klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Co-packing is namelijk het in-, om- en verpakken van verschillende soorten food- en non foodproducten. In dit artikel lees je meer over wat co-packing precies is en welke verschillende soorten er zijn. 

Verschillende co-packing diensten

Je krijgt er in je dagelijkse leven vrijwel iedere dag mee te maken, verpakkingen. Wanneer je een kopje thee zet en je haalt het theezakje uit de verpakking of wanneer je het etiket leest van een verpakking in huis. Dit is allemaal co-packing. 

Er zijn verschillende diensten binnen co-packing, dit zijn bijvoorbeeld etiketteren, labelen, krimpen, sealen of bundelpacken. Je denkt er in eerste instantie misschien niet gelijk aan, maar al deze verschillende diensten horen bij het in-, om- of verpakken van producten. 

Bij etiketteren is kunt u denken aan het aanbrengen van verschillende etiketten op een bepaald product, dit zijn vaak barcodes of actielabels. Het krimpen van producten is het verpakken van producten in folie, deze verpakkingen gaan vervolgens door een oven zodat het heet wordt en vervolgens krimpt de folie zodat het zo strak mogelijk om het product aansluit. Bundelpacken is het bundelen van meerdere producten, deze producten worden daarna gezamenlijk verpakt in krimpfolie. Je ziet bundelpacking vaak bij grote hoeveelheden flessen, dozen of blikjes. 

Belang van een goede verpakking

Je vraagt je wellicht af waarom het belangrijk is om je product goed te verpakken, hier zijn verschillende redenen voor. Het is uiteraard belangrijk dat jouw product en verrassend, mooi, duidelijk en origineel uit ziet. Op deze manier trekt jouw product de meeste aandacht in een schap met soortgelijke producten. Mensen zijn over het algemeen erg visueel ingesteld en kunnen echt een keuze maken op basis van vormgeving en hoe prettig een verpakking er voor hen uitziet. 

Daarnaast is het belangrijk om je producten goed te verpakken zodat het product zelf goed beschermd is. Neem je een glazen verpakking of liever plastic? Zit er karton om de verpakking of niet? Wordt de verpakking geseald met plastic of niet? Al deze beslissingen moeten genomen worden om ervoor te zorgen dat jouw product veilig en mooi bij de consument kan arriveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *