Waar moet je op letten bij het kopen van parfum?

Een beauty product wat vrijwel iedere vrouw dagelijks gebruikt is parfum. Het geeft je zelfvertrouwen direct een boost en maakt je nog aantrekkelijker voor de mensen om je heen. Het liefst word je natuurlijk de hele dag omringt door jouw favoriete geur, maar het kan soms best lastig zijn om juist die geur te vinden. In dit artikel geven we je tips en bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van parfum.

Test op je huid

We beginnen met de belangrijkste tip: ruik niet alleen aan de flacon, maar spray de geur op je huid. Omdat iedere huid een andere zuurgraad heeft, ruikt parfum bij iedereen anders.

Ontdek bij welke familie je hoort

Parfum laat zich grofweg indelen in de geurfamilies fris, zoet, kruidig en groen. Als je erachter weet te komen welke familie jou het meeste aanspreekt, kun je heel gericht op zoek naar een nieuwe parfum.

Laat de geur zich ontwikkelen

Een parfum bestaat uit topnoten, basisnoten en hartnoten. De top ruik je direct na het verstuiven van de geur. Het hart ontwikkelt zich na ongeveer tien minuten en het basisgeuren komen na een aantal uur naar voren. Wie weet vind je de top van een bepaalde parfum heerlijk, maar ben je minder fan van de basis. Dit kom je achter door de parfum na enkele uren weer te ruiken, voordat je de geur daadwerkelijk aanschaft.

Eau de toilette of eau de parfum

Zoals je waarschijnlijk weet bestaan er eau de toilettes en eau de parfums. Parfum bevat een hogere concentratie geurstoffen en blijf je daardoor langer op de huid ruiken. Houd er wel rekening mee dat parfum hierdoor duurder is in verhouding tot eau de toilette.

Ken je klassiekers

Er zijn een aantal parfums die bekendstaan als de lekkerste vrouwen geurtjes aller tijden. Parfums als Lady Million van Paco Rabanne, Coco Mademoiselle van Chanel en La Vie Est Belle van Lancome zijn absolute klassiekers.
Extra tip: weet je nog niet precies wat voor parfum je graag wil? Zoek dan eens naar de beste parfums van 2021. Deze populaire geuren vallen bij vrijwel iedere vrouw in de smaak. Je kunt de geuren uitgebreid testen bij een parfumerie. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *