Tips voor een zorgeloze zomernacht

In de zomer komt het vaak voor dat je niet lekker slaapt door de hitte en van onrustig slapen wordt niemand blij. Daarom zetten we een aantal tips voor je op een rijtje. Met deze tips zul je tijdens de volgende hittegolf een stuk lekkerder slapen. 

Houd de ramen dicht 

Heb je veel last van insecten in huis en wil je ‘s avonds voor je gaat slapen geen muggen verjagen? Door de ramen dicht te houden voorkom je insecten en voornamelijk muggen in je slaapkamer. Het is te begrijpen dat je toch in de avond een raampje open wilt doen. Zijn die stiekemerds toch binnengedrongen? Dan kan je altijd nog gebruik maken van een insectenspray. Hierdoor hoef je geen s’nachts niet op jacht naar die ene mug die je nachtrust om zeep helpt. Vergeet alleen niet de kamer daarna goed te luchten!

Investeer in rolluiken

Wil je de ramen graag openzetten zonder dat je ongenodigde gasten krijgt? Tijdens een warme zomer is het verstandig om alles in huis zoveel mogelijk dicht te houden. Het aanschaffen van rolluiken is een echte investeering. Wanneer je overdag alle rolluiken dicht houdt, zal de temperatuur in huis niet heel snel oplopen. Heb je ramen die naar binnen opengaan? Dan kun je de ramen wagenwijd openzetten en door de dichte rolluiken blijft het extra koel. Daarnaast houden rolluiken de kamer donker, dit voorkomt dat je ‘s ochtends vroeg wakker wordt van de zonsopgang, als je liever met het raam open slaapt, helpt het rolluik het geluid van buiten ook nog eens tegengaan. 

Houd apparatuur uit de slaapkamer

Alle kleine beetje helpen, toch? De meeste apparatuur straalt warmte uit, vooral als het ligt op te laden. Daarom is het verstandig om apparatuur uit je slaapkamer te bannen. Kijk je ‘s avonds vaak nog even tv in bed? Het is verstandig om ook de televisie uit te laten. Ook deze straalt warmte uit. Het is handig om ‘s avonds de wasmachine en droger ook uit te laten als deze in de buurt staan van je slaapkamer. De warmte kan vaak niet snel weg en verspreid zich over de hele verdieping, dat is juist iets wat je niet wilt als de temperatuur ‘s nachts niet onder de 20 graden Celsius komt.

Houd je hoofd koel

Houd je hoofd koel tijdens deze warme zomernachten, je bent zeker niet de enige die last heeft van de warmte. Door je druk te gaan maken of te gaan stressen, krijg je het vaak alleen maar warmer en slaap je onrustiger. Geef jezelf over aan de warmte en maak je niet druk om de hitte. Door rustig te gaan liggen, gaat je lichaam sneller in slaapstand. Daarnaast gaan je hersenen sneller in slaapstand wanneer je je rustig houdt. Om helemaal zen te worden kun je voor het slapen het beste, nog even lezen. Dit helpt om je hoofd leeg te maken en maakt je rustig. 

Soms is het even uitzoeken wat voor jou werkt. Misschien word jij wel rustig van een woordzoeker of vind je het juist fijn als je geen rolluiken hebt. Met deze 4 tips moet het lukken om tijdens de volgende hittegolf, lekker te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *