Bedrijfskleding aanschaffen?

Bedrijfskleding komt veel voor binnen ondernemingen. Het heeft verschillende functies. Zo zorgt het voor de veiligheid van je personeel maar ook ziet het er professioneel uit en is het personeel een stuk herkenbaarder voor klanten. Voor jou als ondernemer is het goed om te weten dat je bedrijfskleding ook kunt aftrekken bij de Belastingdienst. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bedrijfskleding kopen kan bij Workwear4all.

Voor de veiligheid

Eén van de belangrijkste redenen om goede werkkleding te dragen is natuurlijk voor de veiligheid. Je wilt immers niet dat er iets met jou of met je personeel gebeurd tijdens de werkzaamheden. Iedere werkomgeving vraagt om andere bedrijfskleding. Ook moet er in sommige gevallen voldoen worden aan de wettelijke eisen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld werkschoenen die een stalen neus moet bevatten wanneer je werkzaam bent in de bouw of in een magazijn die vol staat met pallets met zware producten. Als de werkschoenen een goede stalen neus bevatten voorkom je hiermee dat de voeten verwondingen oplopen wanneer er bijvoorbeeld iets op valt. Als je werkkleding gaat aanschaffen weet de verkoper in de meeste gevallen wel waar bedrijfskleding aan moet voldoen in jouw branche.

Bedrijfskleding is aftrekbaar bij de belastingdienst

Een ander voordeel van goede werkkleding voor je personeel is dat het fiscaal aftrekbaar is. Dit scheelt weer in de kosten. Er moet wel aan diverse voorwaarden worden voldaan. Zo mag de bedrijfskleding alleen gebruikt worden voor werkzaamheden tijdens het werk. Het mag niet tijdens privé momenten worden gebruikt. Maak je gebruik van bijvoorbeeld t-shirts met een logo dan kom je er ook voor in aanmerking mits het logo verwijst naar jouw bedrijf en het minimale oppervlakte van de huisstijl 70 cm2 is. Is het geen probleem om aan al deze voorwaarden te voldoen dan kun je bedrijfskleding eenvoudig in de boekhouding plaatsen en de BTW terugvragen. 

Stuk professioneel en herkenbaar

Bedrijfskleding is niet alleen goed voor de veiligheid maar het biedt ook een stukje professionaliteit. Wanneer het personeel allemaal hetzelfde draagt dan wordt je door klanten vaak een stuk serieuzer genomen en voelt het team ook aan als een echte eenheid. Ook wanneer het logo op bedrijfskleding staat gepresenteerd betekent dit automatisch ook een stukje gratis wandelende marketing. Ook helpt het bij de herkenbaarheid. Klanten weten direct met één opslag wie er bij het bedrijf hoort.