Het poloshirt, hoe en wat?

De polo is weer terug van weggeweest, en niet meer weg te denken uit de hedendaagse herenmode.  Het poloshirt verscheen voor het eerst zo’n 100 jaar geleden op de tennisbaan. Toen vond iedereen het nog gek en niet passen bij de sport. Tegenwoordig is het poloshirt uitgegroeid tot een populair kledingstuk. Gek is het daarom niet dat bijna elke man een polo in de kast heeft liggen. Maar hoe draag je eigenlijk een polo?

Pasvorm

De polo heeft zich door de jaren heen aardig ontwikkelt. Het is nu niet meer het vormeloze shirt in gekke kleuren, maar een shirt wat goed aansluit aan je pasvorm. Er zijn vele varianten van de polo shirts. De polo is verkrijgbaar in veel verschillende stoffen, kragen en knoopjes. De polo kan je altijd dragen, in de zomer over een mooie korte broek, of in de winter onder een trui. Door zijn vele mogelijkheden en fijne pasvorm is de polo erg populair.

Combineren

Met de polo kan je eindeloos combineren.  Als je gaat voor wat ‘veiligere’ kleuren zoals: groen, blauw, grijs of wit is de polo vrijwel overal op te dragen. Ga je wat stijlvoller de deur uit? Combineer je polo dan met een nette broek zoals een chino. Wanneer je wat sportiever de deur uit gaat, kan de polo goed boven wat comfortabelere broeken.  Mocht je wat anders willen dan anderen, ga dan voor een polo met een toffe print. Op deze manier ben je origineel maar tegelijk ook stijlvol en netjes. De polo met lange mouwen wordt ook steeds populairder, zo kan je in het voor- of na seizoen er toch nog stijlvol uitzien.

Tips voor de modieuze man

Om je stijl te bepalen is het verstandig om een moodboard te maken, hierdoor krijg je een goed inzicht in wat je wel en niet mooi vindt. Daarnaast is het niet handig om al gelijk veel verschillende kledingstukken te kopen. Leg voor jezelf eerst een basis, met een witte, zwarte en donkerblauwe broek. Hierop kan je alles combineren. Als je hiermee klaar bent is het goed om na te denken welke kleuren bij je passen. Sommige kleuren staan goed op je huidskleur, en andere kleuren niet. Tot slot kan je je outfit wat versterken doormiddel van accessoires. Denk hierbij aan een bijpassende riem, schoenen of zonnebril. Dit geeft je outfit net wat meer inhoud en toffere looks!