Een professionele website maken

Veel ondernemers zien het zitten om zelf een website te maken voor hun business, maar hoe maak je nou een professionele website? Dat en de voor- en nadelen van een website vind je hier!

Hoe kan ik een website maken?

Er zijn veel verschillende programma’s waarmee je makkelijk en snel een eigen website kunt bouwen. Denk bijvoorbeeld aan Wix, Strato of JouwWeb. Ook biedt CMS WordPress veel professionele templates die je kan ombouwen tot jouw eigen, unieke website. Deze programma’s zijn allemaal simpel in gebruik; ook als je geen ervaring hebt met webdesign kan je een website uit de grond stampen!

Voordelen van zelf een website maken

Goedkoop

Zelf een website maken is vaak goedkoper dan dat je een webdesigner vraagt er een voor je te maken. Je kan wanneer het jou uitkomt werken aan je website en als je gebruikmaakt van een open source programma, zoals WordPress, bespaar je nog meer kosten.

Controle

Als je zelf je website bouwt heb jij de touwtjes in handen. Je kan helemaal zelf bepalen hoe je jouw website wilt hebben en er is niemand die je kan tegenhouden. Zo kan je een droomwebsite bouwen!

Snel online

Omdat je zelf verantwoordelijk bent, kan je de website online zetten wanneer je zelf wilt. Wil je binnen een week online? Dat kan, maar dan zal je er zelf wel hard aan moeten trekken. Jij bent dan namelijk verantwoordelijk dat dit op tijd gebeurt.

Nadelen van zelf een website maken

Kost veel tijd

Er gaat veel tijd zitten in het bouwen van je eigen website, vooral als je geen ervaring hebt en nog een beetje moet uitvinden hoe het programma waar je je website mee maakt werkt. Zorg dus dat je veel tijd hebt, of dat je genoeg tijd uittrekt om aan je website te werken.

Geen hulp

Als je zelf je website maakt sta je er alleen voor. Professionals geven je geen advies over het design en ze helpen je niet bij het bouwen. Je kan natuurlijk altijd kennissen vragen, maar in de basis zal je het zelf moeten regelen.

Hosting regelen

Niet alleen moet je zelf je website bouwen; je moet ook zelf de hosting regelen. Hosting is de webruimte. Die huur je als het ware en daarmee zorg je dat jouw website online blijft. Zonder hosting zal niemand je website zien, maar ook hier gaat tijd en geld inzitten.

Een website laten maken

Je kan er natuurlijk altijd nog voor kiezen om je website te laten maken. Het slimst is om een agency of bureau bij jou in de buurt te kiezen, zo kan je een website laten maken in Utrecht. Bij lokale agencies weet je zeker dat ze goed bereikbaar zijn; dit kan namelijk een probleem zijn bij buitenlandse bureaus.