Heb je een woning in de verhuur? Verkopen is mogelijk interessant

De huidige vastgoedmarkt is te bizar voor woorden. De huizenprijzen liggen tegenwoordig ongekend hoog, terwijl het aanbod van huizen ook erg beperkt is. Deze combinatie zorgt ervoor dat veel mensen géén huis meer kunnen kopen. Dit geldt bijvoorbeeld voor starters; zij hebben simpelweg niet de financiële middelen om een nieuw huis te kopen.

Starters komen daardoor al snel uit bij een huurhuis. Heb je op dit moment zelf een huis of appartement dat je aan het verhuren bent? Dan geniet je maandelijks van een fijn passief inkomen. Tegelijkertijd kan het een goed idee zijn om je woning op dit moment te verkopen. Door je woning nu te verkopen, kun je namelijk een flink bedrag voor je woning vangen.

Ongekende huizenprijzen

De huizenprijzen liggen op dit moment op een ongekend hoog niveau. Als je nú je vastgoedpand gaat verkopen, betekent dit dat je een flink bedrag voor je woning kunt vragen. Zelfs als je al een vrij hoge vraagprijs hanteert, bestaat de kans dat mensen nog op je woning gaan overbieden. Om deze reden is het verkopen van je woning interessant; iets wat je bijvoorbeeld via Damborg.nl kunt doen.

Houd de wetten goed in de gaten

In ons land zijn de huurders behoorlijk goed beschermd. Zij mogen niet zomaar uit een huurhuis gezet worden; óók niet als je besluit om je woning te verkopen. Je moet daarom goed rekening met alle wetten houden. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, kun je het beste bij een specialist aankloppen. Een specialist weet te precies met welke regels je in jouw situatie rekening moet houden.

Wat te doen met het geld?

Besluit je uiteindelijk om je woning te verkopen? Dan is het advies om op voorhand al na te denken over het geld dat je gaat ontvangen. Houd hierbij goed rekening met de inflatie en te betalen belastingen.