Waarvoor moet je allemaal een verzekering afsluiten

Verzekeringen, er zijn zoveel soorten. Eigenlijk kun je alles wel verzekeren, maar wat moet je echt perse verzekeren en waarom, en wat handig in jouw situatie? Naast dat jij waarschijnlijk een inboedelverzekering of woonverzekering hebt, zijn verzekeringen zoals een aansprakelijkheidsverzekering en brandverzekering ook erg handig om eens overna te denken. Heb jij een auto en rij jij regelmatig, of heb jij een auto en staat deze stil? In beide gevallen is het goed om na te denken over een autoverzekering afsluiten. Zo weet jij zeker dat jouw auto en jij goed verzekerd zijn.

Waar kan ik een verzekering afsluiten?

Welke soort verzekering jij nodig hebt, dat kan alleen jij zelf bepalen. Je kan het beste jouw situatie even opschrijven en een checklist maken. Heb jij een koopwoning of huurwoning? Heb je een auto of leen jij vaak een auto? Werk jij buitenshuis of werk jij vanuit huis? Daarnaast kun je ook even kijken of jouw zorgverzekering nog van toepassing is op jouw situatie of is er inmiddels iets veranderd?

Door al deze verklaringen na te kijken, of het allemaal nog van toepassing is voor jou kun je, jezelf een hoop tijd, geld en vervelende situaties besparen. Vaak sluiten we een verzekering af en denken hier verder niet meer overna tot aan het eind van het jaar wanneer alle reclames op tv of op het internet weer voorbij komen die jou eraan herinneren dat je verzekeringen kunt gaan vergelijken. Uiteraard is dit erg fijn maar wie weet is het voor jou handiger om dit al eerder in het jaar te doen.

Online verzekeringen vergelijken

Wat een hoop tijd kan besparen is om online verzekeringen te vergelijken. Door de verzekeringen naast elkaar te zetten zie jij in één oogopslag de voordelen, de prijzen en  wat jij nodig hebt. Een groot voordeel van online vergelijken is ook dat je recensies kan lezen, dit zijn kleine teksten met ervaringen van andere mensen die al een verzekering bij deze maatschappijen hebben. Hier lees jij precies de voordelen en de nadelen en wat voor jou van toepassing is.

Kies de beste optie voor jou

Door de beste opties te kiezen voor jouw persoonlijke situatie, weet jij zeker dat al jouw spullen, inclusief jijzelf goed verzekerd zijn. Als je bijvoorbeeld denkt aan een autoverzekering, dan heb je misschien niet meteen door wat hier allemaal bij komt kijken, naast dat je auto natuurlijk verzekerd is. Je kan dan kiezen voor een autoverzekering simulatie, dit kan vrijblijvend en hierdoor krijg jij zicht op welke verzekering jij nodig hebt en wat daar precies bij komt kijken, wat zijn de voordelen en wat zijn de prijzen. Dit is een erg handige tool, zo kom je namelijk niet voor verrassingen te staan.

Vraag advies

Soms spreekt het vergelijken van verzekeringen voor zichzelf, soms is het wat ingewikkelder dan dat. Bijvoorbeeld past jouw situatie niet helemaal bij de situatie die jij kan vergelijken, of is jouw situatie gewoon heel persoonlijk en spreek jij liever met iemand aan de telefoon? Dit kan natuurlijk, je kan eerst vergelijken en vervolgens jouw top drie verzekeraars even opbellen voor meer informatie.

Mocht je een e-mail fijner vinden, is dit uiteraard bij vrijwel alle verzekeraars ook een optie. Advies vragen is in sommige situaties handig en soms zelfs nodig. Maak van tevoren een lijstje met vragen die jij wil stellen aan de telefoon of per e-mail. Dit scheelt jou weer tijd en voorkomt dat je vragen vergeet te stellen.