Wat moet je allemaal financieel regelen als je gaat verhuizen

Verhuizen kan heel stressvol zijn, niet alleen moet je door je spullen heen en kijken wat je naar de kringloop kan brengen en wat je wil inpakken voor je nieuwe woning. Daarnaast is verhuizen mentaal en fysiek zwaar omdat je met zoveel aspecten rekening moet houden in een hele drukke en korte tijd. Daarom is het handig om van tevoren te bedenken waar jij jouw nieuwe adres moet doorgeven denk bijvoorbeeld aan de bank, huisarts, tandarts en natuurlijk je werkgever en zo nog veel meer bedrijven.

Maar aan sommige bedrijven moet je niet alleen je nieuwe adres doorgeven, je moet ook een aantal andere elementen doorgeven die zijn of gaan veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een woonverzekering, moet deze aangepast worden omdat jouw woonsituatie gaat veranderen? Dit kan je zowel online regelen als telefonisch, het is maar net wat jij prettiger en overzichtelijk vindt.

Maak een checklist

Om van tevoren bij te houden wat je allemaal op financieel gebied moet regelen als je gaat verhuizen, is het handig om een checklist bij te houden. Schrijf daarnaast eventuele vragen die jij hebt voor bedrijven alvast op, houdt deze lijstjes bij elkaar zodat je ze niet kwijt kan raken. Naast een woonverzekering kun je ook eens kijken naar een brandverzekering, voorheen was deze verzekering, zoals de naam al zegt, alleen voor brand. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, denk aan bijvoorbeeld: storm, water, blikseminslag, glasbreuk, natuurrampen en natuurrampen.

Vergelijk online

Als jij op zoek bent naar een nieuwe woonverzekeraar voor je nieuwe woning, vergelijk dan eenvoudig online. Dit bespaard veel tijd, zeker als je al druk bent met inpakken en het verhuizen zelf regelen. Online kun je alle verzekeraars naast elkaar zetten en de voordelen bekijken, daarnaast kan je zien waar je het meest voordelig uit bent. Wel zo fijn als je al kosten hebt door het verhuizen zelf. Wat ook een voordeel is van verzekeraars online vergelijken, is dat jij recensies kan lezen van mensen die jouw voor zijn gegaan. Lees wat zij vinden van de voordelen, de prijzen en de service, zo weet jij zeker dat jij goed zit.