Waarom laminaat de beste keuze is voor doe-het-zelvers

Wil je al een tijdje die oude vloeren in je woning vervangen? Of ben je op zoek naar eenvoudige vloeroplossingen om zelf te leggen? De wereld van vloeren heeft de afgelopen jaren gelukkig veel technologische ontwikkelingen doorgemaakt. Waardoor het zelf vloeren leggen nu voor iedereen een optie is. Dit ongeacht je vaardigheidsniveau.

Laminaatvloeren zijn misschien wel één van de mooiste vloertypes die je als doe-het-zelver kunt installeren. Dit kan zonder jouw budget te overschrijden. Veel mensen beschouwen alle verschillende soorten laminaatvloeren dan ook als een goede oplossing. Het kan zeer gemakkelijk houten of stenen vloeren imiteren.

Laminaat ziet er direct prachtig uit

Dit type vloer is voorzien van lagen van verlijmde vezelplaat waarop een afbeelding van tegels, hout of steen is gedrukt. Het bootst zo het uiterlijk van deze vloertypes na zonder dat je eraan hoeft te werken om ze er mooi uit te laten zien. Je hoeft je ook geen zorgen over vervelende voegen te maken. En het is bovendien tegen krassen, brandwonden en hitte bestand. Dit maakt het een zeer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken vloer.

Laminaatvloeren zijn een zeer duurzame vloeroplossing met veel visueel aantrekkelijke eigenschappen. Het is de ideale vloerkeuze voor een doe-het-zelf project die ook de look en feel van een ruimte in een korte tijd volledig kan veranderen.

Authentieke uitstraling

Ook de DIY laminaat op traptreden biedt hierbij een authentieke uitstraling. De hoogwaardige laminaten met echt nerfpatroon zijn ook zeker een bijzonder kosteneffectief alternatief voor de massieve en samengestelde houten traptreden. 

Er is dankzij de enorme verscheidenheid aan kleuren om uit te kiezen, altijd wel een stijl die bij ieder interieur past, waaronder eiken, grenen of noten houttinten of een terazzo, betonnen of marmerlook.

Laminaat is bijzonder slijtvast

In tegenstelling tot haar soortgenoten van echte houten vloeren, is laminaat veel slijtvaster. Dit zonder dat je het moet polijsten, waxen of ander onderhoud uit moet voeren om het er fantastisch uit te laten zien. Laminaatvloeren verbleken ook niet in zonlicht, zijn waterbestendig en hebben minimaal 10 jaar garantie. Het is vanwege de hoge duurzaamheid en lage onderhoudskwaliteit dan ook de perfecte keuze voor woningen, vakantiewoningen en bedrijfsruimtes.

Makkelijke installatie

De juiste ondervloer is essentieel voor de uiteindelijke uitstraling, kwaliteit en comfort van je nieuwe laminaatvloer. Egaliseer de ondervloer daarom eerst door eventuele hoogteverschillen in de vloer aan te pakken. En als je het over een houten ondervloer installeert, zorg er dan voor dat eventuele losse planken volledig vast zijn gezet.

Zorg er daarnaast voor dat je over de juiste tools beschikt om de planken op hun plaats te klikken. Gebruik bijvoorbeeld een handzaag om ervoor te zorgen dat de planken perfect onder deurkozijnen passen.

De DIY vloeroplossingen waren nog nooit zo overvloedig vertegenwoordigd. Dus wanneer jij overweegt om de vloeren in jouw huis zelf te vernieuwen. Dan is het vooral belangrijk om er rekening mee te houden wat de beste type vloer voor jou is.

Een vloer die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed aanvoelt. En die ook duurzaam genoeg is om veel voetverkeer te weerstaan. Het is dan fijn om te weten dat er eindeloze doe-het-zelf laminaat vloer ideeën en opties zijn, die voor elke look en elk budget een uitkomst zullen bieden.