3 slimme toevoegingen aan je carport

Een carport is een veelzijdige toevoeging aan je tuin en een veilige plek om de auto op te slaan mits de carport goed gebouwd is. Het grote voordeel van een carport is dat je geen vergunning nodig hebt om deze te bouwen omdat het geen vier muren heeft.

Uitklapbare zijmuren

De eerste suggestie in dit artikel is er een om je carport zowel compact als ruim te maken. Dit klinkt onmogelijk maar dat is het zeker niet. Een carport is handig maar je wil het liefst ook genoeg ruimte overhouden in de tuin. Vandaar dat je hem zo compact mogelijk wil maken. Toch is wat ruimte wel handig, bijvoorbeeld wanneer je aan de auto in de carport wil werken. De oplossing is het monteren van uitklapbare deuren aan de zijkanten van je carport. Op deze manier kun je óf je auto compact opslaan óf alle ruimte hebben om de auto te bewonderen om eraan te werken. Een stukje slim bouwen noemen we dat.

Groen dak

Veel mensen denken dat een groen dak alleen voor hipsters, hippies en veganisten is. Dit is echter absoluut niet het geval. Het is zeker waar dat een groen dak goed is voor het milieu maar dit is niet het enige voordeel van een groen dak. Je kunt in ieder geval weer wat goede karma punten in je zak steken of je nu om het milieu geeft of niet. Het andere grote voordeel van een groen dak is dat het je dak flink verstevigt en bijdraagt aan de duurzaamheid van het dak voor je carport. Zo blijft het dak veel jaren langer stevig. Een goede ondergrond is wel belangrijk voor een groen dak, zoals bijvoorbeeld een EPDM dak.

Zonnepanelen

Misschien wel de slimste toevoeging aan je carport is een eigen stroomvoorziening door middel van zonne-energie. Het plaatsen van zonnepanelen op of naast je carport is op meerdere manieren slim. Zo kun je al het licht, de uitklapbare zijdeuren en de andere elektronica in je carport van energie voorzien met de energie uit de zonnepanelen, maar ook bijvoorbeeld de laadpaal voor een elektrische auto. Ook kan de carport hierdoor nog autonomer van het huis af staan. Er zijn geen stroomkabels nodig vanuit het huis naar je carport en dit scheelt veel gedoe. Als je ze op het dak wilt plaatsen is EPDM dakbedekking eveneens een goede keuze voor het dak, gezien zonnepanelen ook een goede ondergrond nodig hebben.