Wanneer is een traplift een goed idee?

Een traplift plaatsen in je huis, dat doe je meestal niet zomaar. Doorgaans gaan mensen tot een plaatsing over als de trap om een of andere reden een probleem is geworden. Lang niet altijd is het echter zo dat men echt de trap niet meer op of af kan, voordat er een traplift wordt geplaatst. Ook andere redenen om er eentje te plaatsen kunnen hele goede zijn.

Wanneer het nodig is om in je huis te blijven wonen

De belangrijkste reden waarom mensen trapliften laten plaatsen, is nog altijd omdat het simpelweg nodig is. Omdat het niet meer te doen is om de trap zelf te gebruiken, door handicap of ziekte. In veel gevallen wordt de plaatsing van een traplift in dit soort situaties vergoed, wanneer je een aanvraag doet via de WMO. Als een traplift nodig is om in je eigen woning te blijven wonen, en dit als beste optie wordt gezien, hoef je je om de kosten doorgaans geen zorgen te maken.

Wanneer traplopen nog wel kan, maar niet van harte

De vereisten om in aanmerking te komen voor een traplift vanuit de WMO zijn redelijk streng. Alleen als je er écht eentje nodig hebt, wordt deze vergoed. Er is echter ook een groeiende groep mensen die daarbij net buiten de boot valt. Die wel wat lastiger loopt, en niet meer zo gemakkelijk de trap kan gebruiken, maar bij wie het ook weer niet onmogelijk is. In veel gevallen is een aanvraag dan niet succesvol, al kun je het altijd proberen.

Wist je dat het ook mogelijk is om zelf een traplift aan te schaffen? Juist mensen die nog best aardig kunnen bewegen, maar de trap gewoon een vervelende hindernis beginnen te vinden, kiezen hiervoor. Meer informatie over de mogelijkheden op dit gebied vind je op https://handicare-trapliften.nl/.

Wanneer je behoefte hebt aan een beetje extra comfort

Als je wat ouder wordt, is het helemaal zo gek nog niet om jezelf een beetje extra comfort te gunnen. Je bent je hele leven druk geweest met van alles en nog wat, en misschien ben je dat nu ook nog steeds wel, mag het dan thuis allemaal een beetje gemakkelijk zijn?

Zeker! Sterker nog, steeds meer mensen gunnen zichzelf inderdaad dat comfort, en laten een traplift plaatsen zodat zij voortaan altijd een keuze hebben. Neem ik de trap, of laat ik de lift het werk doen? Doordat de traplift zo gemonteerd wordt dat de trap gewoon begaanbaar blijft, heb je vanaf nu altijd een keuze. Heerlijk comfortabel, en voor veel mensen echt een waardevolle toevoeging aan hun woning.