Baard trimmen: waar begin je? 

Baard trimmen: waar begin je?


Je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat je baard laten groeien. Dat is best wel spannend. Zeker als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Dan weet je immers ook niet hoe je volledige baardgroei zal zijn. Bovendien komt hier ook veel bij kijken. Het laten staan van je baard is niet enkel een kwestie van niets meer doen. Integendeel zelfs: een baard heeft ontzettend veel extra aandacht nodig. Je moet hem niet alleen op de juiste manier verzorgen, maar hij moet uiteindelijk ook getrimd gaan worden. Maar waar begin je dan? Waar let je op? In dit artikel vind je alles wat je moet weten. 

Even laten groeien 

Het vraagt best wel wat geduld als je je baard wilt laten groeien. Je baard trimmen is misschien heel verleidelijk. Zeker wanneer je op een punt komt dat je baard er eigenlijk niet zo mooi uitziet. Maar geloof ons, juist dan is het moment om nog even vol te houden. Hier moet je even doorheen. Als je je baard nog nooit volledig hebt laten groeien, weet je waarschijnlijk ook niet hoe hij groeit. Feit is dat zeker niet alle mannen zijn gezegend met een volle baard. Er zijn ook genoeg mannen die allemaal kale plekjes hebben of waarbij de baard veel te dun is. 

Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je geen baard kunt laten staan. Wel betekent het dat je vaak voor een ander model moet kiezen. Eentje waarin jouw baardgroei het mooist tot zijn recht komt. Weet je niet precies voor welk model je moet kiezen? Maak dan een afspraak bij een barbershop. Zij kunnen jou precies vertellen welk model bij je past en de nodige baardtips geven om deze op de juiste manier te verzorgen. Hier kan je vervolgens thuis mee aan de slag. 

Houd er rekening mee dat het bij de meeste mannen tussen de vier en zes weken duurt voordat hun baard voldoende is gegroeid. Het is dus echt even afwachten en zo ver mogelijk bij een scheermes uit de buurt blijven. 

Trimmen voor de gewenste lengte 

Zodra je baard goed genoeg is gegroeid, is het tijd om deze in model te brengen. Dit kun je de eerste keer door een professional laten doen, maar met een beetje lef kun je je baard natuurlijk ook geheel zelf onder handen nemen. Maak bij voorkeur gebruik van een professionele trimmer. Hiermee is het een stuk gemakkelijker om je baard bij te werken en alles op één lengte te houden. 


Veel mannen vergeten dat een baard echt veel werk kan zijn. Je moet hem niet alleen bijna dagelijks verzorgen, maar het is dus ook noodzakelijk om regelmatig te trimmen. Je wilt uiteindelijk een mooie baard, niet een warboel van haren op je kin. 

Investeer in elk geval in verschillende trimmaterialen. Zo is het bijvoorbeeld ook handig om over een scheermesje te beschikken, zodat je bepaalde delen van de huid helemaal glad kunt scheren. Zoek van tevoren uit wat je nodig hebt en bespaar hier niet op.