Tips voor energiebesparing in en rondom het huis! 

Groen moet je doen. Living for the planet. Save planet earth. De quotes rondom het milieu vliegen je om de oren, en dat is zo gek nog niet. Het lijkt alsof de hele wereld nu pas écht doorheeft wat voor problemen er zijn ontstaan als consequentie van de manier waarop wij omgaan met het milieu. Gelukkig zien steeds meer mensen in dat een aantal kleine veranderingen in en rondom het huis, al een hele hoop teweeg kunnen brengen. Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen aan het milieu? Lees dan met ons mee, we geven je een aantal tips! 

Zonnepanelen aanschaffen

Het aanschaffen en laten installeren van zonnepanelen is één van de beste manieren om energie te besparen en dus zuiniger om te gaan met het milieu. Daarnaast is de aanschaf ervan ook nog eens vooruitstrevend voor de portemonnee; in eerste instantie zullen de kosten ervan vrij hoog zijn, maar het fijne van deze investering is dat het zich na een aantal jaren terugbetaald en daarna zelfs winstgevend is! Een ontzettend goede return on investment dus. Daarnaast ook heel fijn dat je zelf kan bepalen hoeveel zonnepanelen je aanschaft, en je dus niet aan een vaste afname vast zit. 

Tip!: Wil je meer weten over het aanschaffen van zonnepanelen of over het besparen van energie? In veel gemeentes kan je gratis advies krijgen, speciaal gemaakt op jouw huis. Bekijk eens wat de opties zijn! 

Maak een moestuintje! 

Heb je de ruimte en tijd voor een moestuintje, dan zou niks je meer tegen moeten houden; go for it! Bij veel intratuinen of soortgelijke winkels kan je advies én de juiste benodigdheden scoren voor het creëren van jouw eigen moestuin. Hoewel een moestuin natuurlijk even nodig heeft om groenten te laten groeien, is het uiteindelijk een waanzinnige manier om aan de natuur te denken. Hierdoor bespaar jij namelijk de uitstoten van het vervoer van de groenten die je eigenlijk in de winkel zou kopen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk goedkoper om op deze manier aan je groenten te komen! 

Vervang de heater voor in de tuin 

Een heater onder de overkapping voor in de tuin komt in Nederland op vele koude avonden als geen ander van pas. Toch is het ontzettend slecht voor het milieu. Onze tip? Plaats glazen schuifwand voor de overkapping; daarmee kan je zelf de warmte reguleren, en daarnaast kan je zelfs op de koudere dagen nog in de ‘tuin’ zitten, wat wil je nog meer?