Ik ga op pad en ik neem mee… mijn scooter!

Eigenlijk moet dat natuurlijk andersom zijn. Je gemotoriseerde tweewieler is er immers geen bagage die je op je rug bindt. Maar onafscheidelijk zijn jullie wel!

Want waar zou het tegendeel uit blijken? Je hebt dit kekke voertuig zelf uitgekocht, wellicht enigszins aangepast en hoogstwaarschijnlijk al meerdere malen van een grondige poetsbeurt voorzien. En er zullen er vast nog wel een heleboel volgen, aangezien je natuurlijk wilt dat je scooter er te allen tijde spic en span uitziet!

En dan hebben we het nog niet eens over het functioneren van het beestje gehad. Want na een tijdje kan het beestje wel eens gaan tegensputteren. Loopt de motor niet meer zo snel warm, krijgt de accu kuren of doet er zich een ander mankement voor. Wat dan gedaan?

Nou, zelf oplossen natuurlijk! Waarom zou je wachten op een expert of je scooter daar naartoe brengen? Dan ben je je favoriete voertuig alleen maar langer kwijt. Nee, beter is het om uitgebreid met je trouwe tweewieler kennis te maken. Zo weet je binnen de kortste keren precies of en hoe je je scooter moet oplappen!

Scooter onderdelen

Jouw scooter verdient uiteraard de allerbeste behandeling. Daarom haal je natuurlijk alleen de componenten van het officiële merk van je voertuig in huis! En anders wel van een andere hoog aangeschreven fabrikant. Sommige kabels, cilinders, membranen en elektra heb je wellicht standaard in huis. Maar diverse andere scooter onderdelen heb je lang niet altijd direct nodig en haal je dan ook pas in huis zodra je ze nodig hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je met een leverancier in zee gaat die snel kan leveren wat jij nodig hebt. Pak er gebruiksaanwijzingen bij om er zeker van te zijn dat je alles precies zo monteert als het hoort te zitten. En anders staat het wereldwijde web natuurlijk vol met handige tutorial video’s!

Accessoires

Zorg ervoor dat je aan alles – maar dan ook aan alles! – hebt gedacht voordat je de weg opgaat. Je persoonlijke veiligheid, bijvoorbeeld. Dat is prioriteit nummer één zodra je aan het verkeer gaat deelnemen. In welke hoedanigheid dan ook, van voetganger tot fietser en van automobilist tot scooterbestuurder.

In dat laatste geval heb je uiteraard een helm nodig. Ook windschermen en beenkleden om je tegen de elementen te beschermen behoren tot je opties. Maar denk niet alleen aan je eigen veiligheid maar ook aan die van je scooter. Want jij bent er dan wel trots op – waarschijnlijk heel terecht -, maar wat als iemand anders hem ook heel graag wil hebben? Zonder jouw toestemming of tegenprestatie? Tja, zolang hij of zij een enorme wilskracht bezit, ben jij mooi in de aap gelogeerd.

Zorg er dan ook voor dat je je favoriete voertuig altijd vastzet met een passend scooterslot. Eentje die aan alle voorwaarden van je verzekeringspolis voldoet; kijk die er dan ook goed op na voordat je een keuze maakt.

Waarom is dat belangrijk? Nou, zodra het slot dat je aanschaft niet door de keuring van je verzekering komt, kan je mooi fluiten naar je centen zodra je scooter toch gestolen wordt. Natuurlijk valt je slot wat duurder uit zodra je al die regels nakomt, maar da’s nog altijd beter dan ‘t alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *